loading...
مجله اینترنتی چارچ | بزرگترین و پربازدیدترین مجله اینترنتی در ایران
وحید فرزین بازدید : 1129 دوشنبه 17 آذر 1393 نظرات (0)

آثار دیابت در دوران بارداری

              مجموع :سلامت

 

امراض دوران بارداری,راه های درمان دیابت در بارداری,افزایش قندخون در دوران بارداری


دیابت بارداری یک اختلال نیمه دوم حاملگی است و عموما" بعد از ختم حاملگی برطرف می شود. در حالی که افزایش قند خون در سه ماهه اول معمولا" به معنای دیابت آشکار است. از عوامل خطر مرتبط با ایجادآن سن و وزن بارداری و سابقه خانوادگی دیابت می باشد.ایـن دیابت مربوط به خانم های بارداری است که قبلا" هیچ سابقه ای از دیابت نداشته اند . در این اختلال احتمال تولد نــوزاد نــارس، درشت  ، افت قند خون در  نوزاد ، مرده زایی و افزایش فشار خون (پره اکلامپسی) افزایش می یابد. ساده ترین تست برای تشخیص دیابت حاملگی، GCT  می باشد.
    برای خانم هایی که دیابت بارداری در آنها تشخیص داده شده است باید علاوه بر تاکید بر تامین همه مواد مغذی مورد نیاز؛
•    از افزایش قند خون جلوگیری شود(با کنترل شدید قند خون و انسولین درمانی).
-    از وزن گیری مناسب آن ها اطمینان حاصل شود.
به خانم های باردار مبتلا به دیابت توصیه  می شود:
1-    حتما" غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر (5 وعده در روز) میل کنند.
2-    در هیچ وعده ای بیش از حد غذا نخورند.
3-    در برنامه غذایی خود از همه گروه های غذایی به شکل متنوع و متعادل استفاده کنند.
4-    مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهند.
5-    مصرف نمک را کاهش دهند.
6-    روزانه از مواد غذایـی فیبــردار مانند حبوبات، سبزی،  میوه و نان های سبوس دار مانند  سنگک که در کاهش قندخون موثر است استفاده کنند.
7-    مصرف قندهای ساده (مانند قند ،شکر و تنقلات شیرین) را کاهش دهند.
8-    مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین (نان بربری، نان تافتون، سنگک ،چغندر، لپه، عدسی، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و ماش) را جایگزین مواد غذایی با نمایه گلیسمی بالا (لواش ماشینی، باقلا بدون پوست، هویج، سیب زمینی و پوره سیب زمینی) نمایند.

ممنوعيت هايي براي خانمهاي باردار


در خانم های باردار مبتلا به دیابت با نمایه توده بدنی بالاتر از 26 توصیه می شود در طول بارداری وزن گیری تا حدود 9 کیلوگرم داشته باشند. علاوه بر توصیه های فوق، بر رعایت نکات ذیل تاکید  می شود:
-    از مصرف میان وعده های متعدد خودداری کنند.
-    بعد از وعده های غذایی کمی پیاده روی داشته باشند.

زنان باردار و همچنین زنان مبتلا به دیابت بارداری از مصرف نوشابه و غذاهای آماده اجتناب کنند.

به گزارش ایسنا، نسرین یادگاری کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی درباره دیابت دوران بارداری اظهار داشت: زنانی که در زمان بارداری مبتلا به دیابت می‌شوند باید مانند افراد دیابتی رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه "این نوع دیابت در دوران بارداری ظاهر و با تولد نوزاد رفع می‌شود"، افزود: خانم‌هایی که دچار دیابت بارداری می‌شوند به طور طبیعی نباید بیشتر از 8 تا 12 کیلوگرم وزن اضافه کنند، اما خانمی که قبل از بارداری دچار چاقی بوده است باید اضافه وزن را بیشتر کنترل کند و حداقل افزایش وزن بین 5 تا 6 کیلوگرم را داشته و بیشتر از این نباید اضافه وزنی اتفاق افتد.

یادگاری در خصوص رژیم غذایی این گروه از دیابتی‌ها گفت: در صورتی که خانم باردار دیابتی، وزن طبیعی داشته باشد می‌تواند در طول روز از انواع میوه‌ها و سبزیجات استفاده کند اما از قندهای ساده‌ای که در مواد غذایی مختلف است کاملا پرهیز کنند، شیر و لبنیات را در وعده خود به ویژه صبحانه بگنجانند و از غذاهای آماده اجتناب کنند. در واقع یک رژیم مناسب برای دیابت بارداری نیز شامل مصرف غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای چرب، پر نمک و یا حاوی شکر است.

وی اضافه کرد: به این گروه از زنان باردار توصیه می‌شود که انواع مواد فیبر دار را در رژیم خود بگنجانند و در مقابل، مصرف چربی‌های اشباع شده و نیز اسید چرب ترانس را به حداقل برسانند و به جای آنها از چربی‌های غیر اشباع مفید نظیر امگا۳، امگا۶ و روغن زیتون بهره‌مند شوند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه "به جای مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ، از انواع غلات سبوس‌دار استفاده شود"، اظهار کرد: زنان مبتلا به دیابت بارداری با صرف غذایی که حاوی فیبر و سبوس هستند می‌توانند قند خون بعد از غذا را کاهش دهند.

وی یادآوری کرد: به دلیل اینکه دوران بارداری، دوران مهمی است و رژیم غذایی صحیح در این دوران به دلیل رشد و سلامت نوزاد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است یک مادر باردار که دچار دیابت بارداری شده‌ است باید حتما تحت نظر یک متخصص تغذیه، از یک رژیم غذایی سالم و مناسب استفاده کند.

وی تاکید کرد: همه افراد به ویژه این گروه به هیچ عنوان از نوشابه حتی نوشابه بدون قند استفاده نکنند چرا که نوشابه حاوی اسید سولفوریک بالا است و باعث می‌شود جذب کلسیم در بدن انجام نشود. به لحاظ اینکه در دوران بارداری کلسیم از استخوان‌های مادر برداشته می‌شود و صرف رشد و تغذیه جنین می‌شود، مصرف نوشابه به مادر و همچنین جنین آسیب می‌رساند و مصرف آن نه تنها برای زنان باردار دیابتی بلکه افرادی که دیابت ندارند نیز ممنوع است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
در این سایت ما سعی کرده ایم به روزترین و بهترین آموزش ها را برای شما عزیزان فراهم کنیم.در صورتی که هر یک از آموزش هایی که در سایت قرار داده شده است را دارید و میخواهید در همین سایت قرار گیرد با آی دی تلگرامی @meshkinclub تماس بگیرید و مطالب خود را به این آی دی ارسال کنید تا در سایت قرار گیرد.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3439
  • کل نظرات : 599
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 5278
  • آی پی امروز : 296
  • آی پی دیروز : 320
  • بازدید امروز : 1,447
  • باردید دیروز : 1,274
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 6,590
  • بازدید ماه : 10,223
  • بازدید سال : 113,535
  • بازدید کلی : 21,494,973