loading...
مجله اینترنتی چارچ | بزرگترین و پربازدیدترین مجله اینترنتی در ایران
وحید فرزین بازدید : 534 سه شنبه 08 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

تحلیل حمله عربستان به یمن

              مجموع :اخبار

 

 اخبار,عربستان,حکام عرب,حمله عربستان به یمن,در سر عربستان چه میگذرد؟

عربستان قدیمی,عربستان بی فرهنگ,عرب های اولاغ,عرب های بی فرهنگ,حکام عربستانی,فکر حکام عربی,افکار عربستان سعودی,دلایل حمله عربستان به یمن,اصلی ترین دلیل حمله عربستان به یمن,چرا عربستان به یمن حمله کرد؟

تجاوز نظامی عربستان و متحدانش علیه یمن به بهانه حمایت از عبد ربه  منصور هادی، رئیس جمهور فراری یمن از ششم فروردین ماه سال جاری تحت عنوان «توفان قاطعیت» آغاز شد و علی رغم اعلام پایان حملات نظامی در روز سه شنبه اول اردیبهشت تجاوزات عربستان به یمن تحت عنوان «احیای امید» همچنان ادامه دارد.

بنا بر اطلاعات منتشر شده آمار قربانیان تجاوزات عربستان به یمن از ابتدای جنگ تا کنون به بیش از 5 هزار شهید و زخمی رسیده است که شامل بیش از 2هزار شهید و بیش از 3هزار زخمی می‌شود. 396 نفر از این قربانیان کودک و 255 نفر دیگر زن هستند.

در این حملات که بالغ بر 2400 عملیات متجاوزانه بوده است به جز عمان تمامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستان، بحرین، امارات، کویت و قطر و همچنین مصر و سودان در حملات هوایی به یمن و غیرنظامیان این کشور مشارکت دارند.

آمریکا نیز در قالب پشتیبانی اطلاعاتی از حملات به یمن حمایت می‌کند و سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، با صدور بیانیه‌ای رسما اعلام کرد که اوباما، اجازه تدارک حمایت لجستیک و اطلاعاتی از عملیات نظامی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را صادر کرده است.

حملات عربستان همچنین منجر به  آوارگی150 هزار یمنی  شده است . تخریب 350 مجتمع مسکونی، تخریب 2000 باب منزل، نیروگاه‌ها و پست‌های توزیع برق صنعا و چند شهر دیگر و نابود شدن انبارهای مواد غذایی و پل‌ها و راههای ارتباطی از دیگر پیامدهای حمله عربستان به یمن است.

اواره شدن یمنی ها,اوارگی خانوار یمنی,آواره شدن خانواده های یمن

 

این آمار و اطلاعات تکان دهنده که در پی نوعی سکوت و بی‌تفاوتی عامدانه رسانه‌ای غربی – عربی از سوی برخی رسانه‌های مستقل و نهادهای مدافع حقوق بشر منتشر شده است از اهداف و سیاست‌های آل سعود در عربستان پرده بر می‌دارد که تحلیل آنها از ضروری‌ترین وظایف تحلیل گران و رسانه‌های مستقل و آزاد است.

عربستان سعودی با نگاهی کاملا واپس گرایانه به خاورمیانه از منظر دوگانه‌های مشهوری مانند شیعه – سنی  و عرب و غیر عرب و با ما و برما و ... نگاه می‌کند و سیاستمداران این کشور نمی‌توانند و بهتر است بگوییم نمی‌خواهند نگاه نو و مدرنی به تحولات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی خاورمیانه داشته باشند. تعصب و لجبازی آل سعود در برابر تحولات منطقه‌ای به حدی پیش رفته است که ریاض 10 سال است آتش بیار معرکه خاورمیانه شده و با ترور و خونریزی و بمبگذاری و در آخرین آنها با تجاوز نظامی سعی می‌کند در برابر تحولات طبیعی در خاورمیانه ایستادگی و مقاومت کند. مقاومت آل سعود در برابر تحولات خاورمیانه در دو میدان صورت می گیرد.

1-    میدان داخلی : آل سعود جزو معدود کشورهای جهان است که همچنان با مدل‌ها و الگوهای واپس گرایانه و پدرسالارانه و سلطانیسم بر مردم عربستان حکومت می‌کند و رسما روش استبدادی و سرکوب را  در برابر هرگونه نقد و اعتراضی بکار می‌گیرد و تبعیض علیه مخالفان و منتقدان غیر همسو با آل سعود را به خشن ترین شکلی بکار می‌گیرد . از سویی این حکومت در برابر خواسته‌های به حق و منطقی نسل جدید این کشور مانند حق رانندگی زنان و حق رای زنان مقاوت سرسختانه‌ای دارد و این رفتار موجب انباشت نارضایتی از آل سعود شده و بنابر یک قاعده اجتناب ناپذیر سیاسی افزوده شدن به نارضایتی‌های مردمی در نهایت به انفجاری اجتماعی و سیاسی منتهی خواهد شد. از این رو ریاض به خوبی می‌داند که دیگر راه بازگشتی برای این رژیم فرسوده سیاسی وجود ندارد از این رو با سرکوب سعی می‌کند چند صباحی به استمرار بقای خود بیفزاید. دخالت نظامی در بحرین و یمن در پی شکل گیری جنبش‌های دموکراسی خواهانه و تغییر طلبانه در این کشور ناشی از نگرانی از سرایت این جنبش‌ها به داخل عربستان بوده است.

2-    میدان منطقه‌ای و خارجی: عربستان سعودی در پی حمله نظامی امریکا به عراق در سال 2003 میلادی این سودا را در ذهن می‌پروراند که بعد از صدام عفلقی دولتی سنی و وابسته به عربستان در عراق روی کار خواهد آمد . این خیال پروازی ناشی از بی اعتنایی و حتی خصومت ریاض با مدل‌های دموکراتیک حکومت است. سعودی‌ها تصور می‌کردند از انجا که امریکا در سرنگونی صدام ایفای نقش کرده است و امریکا همواره متحد راهبردی ریاض بوده است در نتیجه رای مردم در عراق نادیده گرفته خواهد شد و برخی از سرسپردگان آل سعود مانند کنعان مکیه و ایاد علاوی و... زمام قدرت را در عراق بدست خواهند گرفت و عربستان برنده تحولات عراق خواهد بود اما اتفاقات بعدی و برگزاری انتخابات آزاد در عراق و روی کار آمدن دولتهای مردمی غیر همسو با عربستان احساس شکست و ضرر از تحولات منطقه را در سعودی‌ها بیدار کرد از این رو آنها تا یک دهه میدان‌دار ترور و خشونت و جنگ مذهبی و فرقه‌ای از عراق شدند و بعد از صرف میلیاردها دلار هزینه برای تجهیز تروریستها در عراق و بکارگیری لشگری از متعصبان جاهل برای انجام عملیات انتحاری و بدست نیاوردن نتیجه مطلوب خود که روی کار آمدن دولت وابسته به خود در عراق است میدان ستیز و مقاومت در برابر تحولات خاورمیانه را به سوریه کشاندند. در این عرصه نیز ریاض طرفی نبست و چیزی بدست نیاورد فقط صدها هزار کشته و زخمی و میلیونها آواره سوری بهای ماجراجویی فرقه‌ای و مذهبی آل سعود را پرداخت کردند. عربستان در سالها یک شانتاژ خبری و تبلیغاتی گسترده نیز علیه ایران بکار گرفته و ادعا کرده سرنخ این تحولات در خاورمیانه ایران شیعی و انقلابی است. در واقع سیاستمداران واپس گرای سعودی بجای همراهی و همگامی با خواسته‌های مردم خاورمیانه سعی می‌کنند با فرافکنی این خواسته‌ها در حد تحریک سیاسی و تبلیغاتی جمهوری اسلامی ایران تقلیل دهند. آنچه که در یمن می‌گذرد نیز از همین زاویه قابل تحلیل است. واقعیت این است که یمن با انقلابی مردمی مواجه شده و رئیس جمهور وابسته و مستبد این کشور از صنعا فرار کرده است و جنبش انصارلله با خواست و حمایت مردم به قدرت رسیده است. از آنجا که این تحول اساسی در یمن برای آل سعود اولا قابل فهم و ادراک نیست و ثانیا این اتفاق مطلوب و قابل تحمل عربستان نمی‌باشد در برابر آن صف آرایی نظامی کرده و با پرداخت رشوه و جایزه به کشورهای عربی صفی از متحدان خود را در برابر مردم یمن مجهز کرده است و برای پنهان سازی واقعیات منطقه و یمن مدعی می‌شود که انصار الله و حوثی ها وابسته به جمهوری اسلامی ایران هستند در حالی که تا کنون نتوانسته حتی یک صفحه مدرک برای اثبات این ادعای خود ارائه دهد.

تظاهرات ضد عربی,تظاهرات ضد سعودی,تظاهرات مردم

بنابر این می‌توان گفت عربستان با حمله به یمن و کشتار غیر نظامیان و نقض همه قوانین و مقررات حقوقی و قواعد اخلاقی آخرین تیرهای خود را علیه تغییرات خاورمیانه بکار گرفته است اما همچون 12 سال گذشته طعم تلخ ناکامی را تجربه می‌کند. به نظر می‌آید حکام عربستان نمی‌خواهند یا نمی‌توانند ذهن و اندیشه و نگاهشان به جهان را از قرن 19 به قرن 21 منتقل کنند و الزامات حکومت و حکمرانی در دنیای جدید را بپذیرند و در این توهم هستند که می‌توان با «زر و زور و تزویر»  و «تیغ و طلا و تسبیح» عمر حکومت واپس گرای خود را استمرار بخشند. تاریخ نشان داده است این توهم سرابی بیش نیست و فرجام آن به تباهی می انجامد.

 


اخبار,اخبار بین الملل,خبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست,تحلیل های سیاسی,تحلیل خبر,تحلیل خبر حمله عربستان به یمن,تحلیل حمله عربستان,حمله عربستان به یمن,عربستان قرون وسطی

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
در این سایت ما سعی کرده ایم به روزترین و بهترین آموزش ها را برای شما عزیزان فراهم کنیم.در صورتی که هر یک از آموزش هایی که در سایت قرار داده شده است را دارید و میخواهید در همین سایت قرار گیرد با آی دی تلگرامی @meshkinclub تماس بگیرید و مطالب خود را به این آی دی ارسال کنید تا در سایت قرار گیرد.
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 3439
  • کل نظرات : 599
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 5278
  • آی پی امروز : 214
  • آی پی دیروز : 152
  • بازدید امروز : 680
  • باردید دیروز : 267
  • گوگل امروز : 85
  • گوگل دیروز : 86
  • بازدید هفته : 947
  • بازدید ماه : 14,149
  • بازدید سال : 57,985
  • بازدید کلی : 21,648,565